Konsistensanpassad kost

Konsistens-
anpassad
kost

Brandeye timbal köttbullar

Matglädje i alla konsistenser

God och tilltalande mat borde vara en självklarhet för alla, även för de med behov av konsistensanpassad kost. Brandeye har puréer av högsta kvalitet, formar för matlagning och kunskap vi gärna delar för att du ska kunna servera riktigt bra konsistensanpassad mat i din verksamhet. 

Måltiden spelar en viktig roll

Konsistensanpassad kost och förståelse för individens behov är viktigt för de som lider av dysfagi; tugg- och sväljsvårigheter. Det är inte bara äldre människor som drabbas. Vissa får dysfagi efter en operation och kan tillfälligt inte äta ”vanlig mat” medan andra kroniskt sjuka får äta konsistensanpassad kost livet ut. 

 

Brandeye konsistensanpassad kost
Anna Philipsson Kostansvarig Brandeye

Här för att hjälpa dig

Anna Philipsson är kostansvarig hos Brandeye och håller utbildningar kring konsistensanpassad kost. Matlagning har alltid varit en stor passion och i dag har Anna lång erfarenhet av att laga mat där konsistens är en viktig faktor.  

För mig är det en självklarhet att alla ska kunna äta gott efter sina behov. Många kök erbjuder friska personer flera rätter att välja mellan, medan de med dysfagi ofta hänvisas till en rätt som serveras mixad. Det skapar inte matglädje hos våra gamla och sjuka.

Utbildning för köksteamet.
Gratis såklart!

Vi på Brandeye erbjuder praktisk och teoretisk utbildning till er ute i köken med fokus på konsistensanpassad kost. Utbildningen anpassas efter era behov och är kostnadsfri. Ett vanligt önskemål är att själva kunna laga timbaler och patéer som är fulla av smak och näring samt ser tilltalande ut. 

Boka er utbildning direkt med:

070-696 93 57

Styckfrysta puréer

Brett utbud av styckfrysta puréer

Vi erbjuder ett brett sortiment högkvalitativa, näringsrika puréer med fantastisk smak och konsistens. De är helt släta, styckfrysta för minskat matsvinn och enkla att använda i varma och kalla rätter. Sortimentet omfattar frukt & bär, grönsaker och protein. 

Smarta formar gör jobbet enklare

En broccoli blir godare om det ser ut som en broccoli på tallriken, en kycklingfilé likaså. Vi äter till stor del med ögonen, och om aptiten är sviktande är det avgörande att maten ser aptitlig ut. Brandeye har en mängd olika formar med vilka du kan laga timbaler och patéer i samma form som den urprungliga råvaran.  

Brandeye Kycklingfilé timbal

Ser det gott ut, smakar det gott

Konsistensanpassade måltider ska vara lika goda och varierade som normalkost, och tilltala såväl öga som smaklökar. Här tipsar vi om några konsistensanpassade grundrecept.