Konsistensanpassad kost

Konsistens-
anpassad
kost

Brandeye timbal köttbullar

MatglÀdje i alla konsistenser

God och tilltalande mat borde vara en sjÀlvklarhet för alla, Àven för de med behov av konsistensanpassad kost. Brandeye har puréer av högsta kvalitet, formar för matlagning och kunskap vi gÀrna delar för att du ska kunna servera riktigt bra konsistensanpassad mat i din verksamhet. 

MĂ„ltiden spelar en viktig roll

Konsistensanpassad kost och förstĂ„else för individens behov Ă€r viktigt för de som lider av dysfagi; tugg- och svĂ€ljsvĂ„righeter. Det Ă€r inte bara Ă€ldre mĂ€nniskor som drabbas. Vissa fĂ„r dysfagi efter en operation och kan tillfĂ€lligt inte Ă€ta ”vanlig mat” medan andra kroniskt sjuka fĂ„r Ă€ta konsistensanpassad kost livet ut. 

 

Brandeye konsistensanpassad kost
Anna Philipsson Kostansvarig Brandeye

HÀr för att hjÀlpa dig

Anna Philipsson Àr kostansvarig hos Brandeye och hÄller utbildningar kring konsistensanpassad kost. Matlagning har alltid varit en stor passion och i dag har Anna lÄng erfarenhet av att laga mat dÀr konsistens Àr en viktig faktor.  

För mig Àr det en sjÀlvklarhet att alla ska kunna Àta gott efter sina behov. MÄnga kök erbjuder friska personer flera rÀtter att vÀlja mellan, medan de med dysfagi ofta hÀnvisas till en rÀtt som serveras mixad. Det skapar inte matglÀdje hos vÄra gamla och sjuka.

Utbildning för köksteamet

Vi pĂ„ Brandeye erbjuder praktisk och teoretisk utbildning till er ute i köken med fokus pĂ„ konsistensanpassad kost. Utbildningen anpassas efter era behov och genomförs till sjĂ€lvkostnadspris. Ett vanligt önskemĂ„l Ă€r att sjĂ€lva kunna laga timbaler och patĂ©er som Ă€r fulla av smak och nĂ€ring samt ser tilltalande ut. 

Boka er utbildning direkt med:

070-696 93 57

Styckfrysta puréer

Brett utbud av styckfrysta puréer

Vi erbjuder ett brett sortiment högkvalitativa, nĂ€ringsrika purĂ©er med fantastisk smak och konsistens. De Ă€r helt slĂ€ta, styckfrysta för minskat matsvinn och enkla att anvĂ€nda i varma och kalla rĂ€tter. Sortimentet omfattar frukt & bĂ€r, grönsaker och protein. 

Smarta formar gör jobbet enklare

En broccoli blir godare om det ser ut som en broccoli pÄ tallriken, en kycklingfilé likasÄ. Vi Àter till stor del med ögonen, och om aptiten Àr sviktande Àr det avgörande att maten ser aptitlig ut. Brandeye har en mÀngd olika formar med vilka du kan laga timbaler och patéer i samma form som den urprungliga rÄvaran.  

Brandeye Kycklingfilé timbal

Ser det gott ut, smakar det gott

Konsistensanpassade mÄltider ska vara lika goda och varierade som normalkost, och tilltala sÄvÀl öga som smaklökar. HÀr tipsar vi om nÄgra konsistensanpassade grundrecept.